Hardangervidda

 

 Start/Home | Op/Return | Norsk | Dansk | English | Photos | Search | Site map | Latest updates | Links | Guestbook | Contact


   
Start/Home
Op/Return


Links
Hotel Alexandra
Hotel Loenfjord
Wadahl Hotel
Mitchi Norway
Den lille Lommebog

Thorning ByPortal
Maps
Møre & Romsdal
Sogn & Fjordane
Hordaland
Rogaland

HARDANGERVIDDEN
Hardangervidden er Nordeuropas største højfjeldsplateau og har Norges største nationalpark. Endfjord, Ullensvang og Odda er alle indfaldsporte til dette unikke fjeldområde. Man finder et netværk af markerede stier og ruter, sammenknyttet af overnatningssteder af stor forskellighed så som: fjeldstuer, hytter og campinghytter, private feriehuse og DNT (Det norske Turistbureaus) hytter.

Turguide Hardangervidda og Nordmannsslepa

Hardangervidda - Kennov

Det var sandsynligvis det samme som virkede tiltrækkende på den tids turister som våre dages – de store vidder, fiskemulighederne, dyreliv og blomster. Mellem Haukelifjeld og Rjukan i syd og Bergensbanen i nord, Sørfjorden i vest og Numedal i øst, finder vi i dag ca. 100 forskellige fuglearter og 21 forskellige andre dyr. Ikke mindst Nordeuropas største vildtlevende flok af rener gør indtryk på alle, som er så heldige at møde den bølgende vilde renflok på turen over Hardangervidden. Selv om viddenaturen er et dominerende træk i Hardangerviddens furede ansigt, byder den også på store variationer. Vestre del af Hardangervidden er kuperet, med mange interessante dale og en af Norges største isbræer, Hardangerjøkulen rager op i nord.
Men det bedste kendetegn er Hårtengen, dens karakteristiske form ser man i synsfeltet næsten uanset hvor man går på Hardangervidden, selv om Sandfloegga i syd rager endnu nogle meter højere op.
Flere af de store søer på Hardangervidden er reguleret, men heldigvis undgår man flere lignende indgreb, efter at store deler af vidden blev til nationalpark i 1981.

Hardangervidda - Kennov

I den smukke vestlandsnatur, ved foden af Vøringsfossen og ved indgangen til Måbødalen, finder man Hardangervidden naturcenter – Endfjord, med sin spændende landskabstilpassede arkitektur. Oplevelsescenteret har til opgave at samle og informere om samspillet mellem naturen og relationerne mellem natur og menneskelig påvirkning. Opgaven er at skabe et nært møde mellem det moderne menneske og naturen.

Endfjord er en oplevelse for hele familien, med levende udstillinger på 2200 m² og visuel formidling. I dag fremstår centeret med moderne og banebrydende formidlingsteknologi. Supervideografen er en moderne panoramabiograf produceret af nordmanden
Ivo Caprino (forfatteren til bl.a. Karius og Baktus).

Hardangervidda - Kennov

Mest populære ruter:
Kinsarvik til Stafali (Husedalen). Hjølmo til Hadlaskard (Vengdalen). Trondsbu til Sandhaug. Tuva til Hennseter. Haukeliseter til Hellevassbu og Litlos.

Gode udgangspunkter:
Haukeliseter, Kinsarvik, Hjølmo, Finse, Tindhølen, Haugastøl, Tuva, Solhenmstulen, Skindarbu (Hardangervidda naturparksenter), Kalhovd og Rjukan.


 

 


Make this my home page

 


Copyright © 2003-2010 Fjordnorge -
www.fjordnorge.dk - All rights reserved - 
 Revised/Opdateret 29-03-2010 - Contact us

Vestlandet i Norge

Vis denne siden til familie og venner
Show this site to friends and family
Click here